DİŞ ESTETİĞİ
Diş görünüşünü daha iyi hale getirmek için günümüzde uygulanan ve en çok tercih edilen estetik operasyonlardan birisidir. Dış görünüş insanların kendilerini daha iyi hissetmeleri için hem de sosyal hayatında oldukça önemli olmakla diş yapısı ile ilgili estetiksel sorunlar diş estetiği ile giderilir. Genetik yapı, çevresel etmenler, yaşın ilerlemesi gibi nedenlerden dolayı kişilerin vücutlarında bazı fiziksel yapı ile ilgili değişiklikler oluşabilir. Meydana gelen sorunları gidermek için birçok yöntem ve teknik kullanılır. Diş estetiği ile kişilerin daha iyi bir gülüşe ve sosyal hayatında kendilerini daha iyi hissetmesi sağlanır.
Diş Estetiği Nasıl Yapılır?
Dişlerinin genel görünümünde problem bulunan kişilerin daha iyi bir görünüme ve bir gülüşe sahip olmak için tercih ettikleri işlem olan diş estetiği sayesinde diş yapısı ile alakalı birçok sorun çözüme kavuşturulur. Bu uygulamalarda, uzman doktor gerekli muayeneleri gerçekleştirdikten sonra kişilerin ihtiyaçlarına yönelik şekilde uygulanacak yöntemleri belirler.
Ağız estetiği ile ağızda bulunan ortodontik problemler, çene uyumsuzlukları, dişte meydana gelen renk bozuklukları, çarpışık dişler gibi birçok problemin giderilmesi mümkündür. Muayene sonrasında, radyolojik muayene gerçekleştirilir. Kişilerin çene profil ölçüleri alınarak ihtiyaçları belirlenir. Daha sonra problemli yapıların tedavisi için planlama süreci ve tedavi haritası belirlenir. Uygulanacak tedavi planlamasında kişilerin doğal görünümünden uzaklaşmadan daha iyi bir görünüme kavuşması sağlanır.
Kimler Diş Estetiği Yaptırabilir?
Diş estetiği, ağız ve çene problemi bulunan kişilere rahatlıkla uygulanabilen yöntemlerdir.
Yarım ve kırık dişlerin tedavisinde,
Diş arasındaki aralıkların fazla olması durumlarında,
Çene ve damak yarıklarının cerrahi tedavisinde,
Sararmış dişlerin beyazlatılması durumlarında rahatlıkla uygulanabilir.
Bunun yanı sıra eksik dişlerin tamamlanması, dişlerin düzeltilmesi gibi problemler için de estetiğe başvurulabilir.
Diş ve çene kemiğinin yapısal olarak gelişimini tamamlamasından sonra kişilerin, bu yöntemlere başvurmasında herhangi bir sakınca yoktur. 15-16 yaşından itibaren ağız ve çene problemi bulunan kişiler, ağız estetiği yaptırabilirler.
Diş Estetiği Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Estetik sonrasında, başarılı sonuçların elde edilebilmesi için işlem yaptırırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunur. Estetik için öncelikle uzman ve profesyonel bir diş çekimi ile irtibata geçilmesi gerekir. Hastalar oral estetik sonrasında rahatlıkla gülümseyebilmeli ve ağzını açıp kapayabilmelidir. Bu işlemler ile kişilerin doğal görünümünden uzaklaşmadan daha iyi bir görünüp elde etmeleri sağlanır.
Tek Seansta Oral Estetik Nedir?
Teknolojinin gelişmesi ile birlikte kişilerin ağız ve diş yapısında bulunan sorunların, kısa süre içerisinde giderilmesi mümkündür. Tek seansta diş estetiği ile yaprak porselen dolgu gibi işlemler uygulanabilir. Herhangi bir diş hassasiyeti yaşamadan kısa süre içerisinde dişlerin doğal yapısı korunan yöntemdir.
Diş Estetiği Ne kadar Sürer?
Ağız estetiği yöntemlerine başvuracak kişilerin, merak ettiği noktalardan birisi de işlemin ne kadar süreceği konusudur. Diş estetiği ne kadar süreceği konusu, kişilerin ihtiyaçlarına göre uygulanacak yöntemlere göre değişiklik gösterir. Günümüzde teknolojinin gelişmesi, 1 günde kişilerin dişlerinde bulunan problemlerin giderilmesine olanak sağlamaktadır.
Diş estetiği, diş ve diş eti yapısında meydana gelen sorunların giderilerek normale döndürülmesi için gerçekleştirilen işlemlerdir. Bu işlemler, ortalama 4 ile 7 gün arasında farklılık gösterir. Dental implant uygulaması yaklaşık 10 gün, diş beyazlatma işlemi yaklaşık 2-3 seans kadar süren işlemlerdir.
Ağız Estetiğinde Sıklıkla Uygulanan Yöntemler Nelerdir?
Diş estetiğinde uygulanan yöntemler; kişilerin ihtiyaçlarına, ağız ve çene yapısına göre farklılık gösterir. Ağız estetiği yöntemleri içerisinde en çok tercih edilen yöntemler; lamine porselenler, tam seramik kaplamalar, dental implant gibi yöntemlerdir. Bunun yanı sıra porselen dolgular da günümüzde çok sık tercih edilen yöntemler arasında bulunur.
Dental İmplant Uygulaması Nedir?
Dental implant uygulaması, özel titanyumdan üretilmiş yapay diş kökleridir. İmplant; diş çürümesi, periodontol hastalık, yaralanma sonucunda diş kaybı oluşması veya eksik dişler için tercih edilen estetik yöntemdir. Diğer bir adıyla, insanları dokuları ile uyumlu yedek diş kökleri olarak adlandırılabilir. Bu yapay diş kökleri, takma diş köprü gibi diş protezlerini desteklemek için kullanılır. Dental implant, uzman kişiler tarafından gerçekleştirildiğinde başarı oranı çok yüksek bir yöntemdir.
Diş Beyazlatma Uygulaması Nedir?
Diş beyazlatma işlemi; aşırı çay, kahve kullanımı gibi nedenlerden dolayı dişin rengini kaybederek koyulaşması gibi durumlarda tercih edilen yöntemdir. Dişlerde meydana gelen renk değişikliği, aşırı ilaç kullanımı veya bazı gıdalardan da kaynaklı oluşabilir. Diş beyazlatma işlemi ile diş renginin 2-3 ton beyazlatılması mümkündür. Herhangi bir zararı bulunmayan diş beyazlatma işlemi, özel kliniklerde gerçekleştirilir.
Diş beyazlatma işlemleri için kişilerin ihtiyaçlarına ve yaşına göre farklı yöntemler ve teknikler kullanılabilir. Diş beyazlatma için çeşitli yöntemler kullanılır. Bunlardan bazıları şöyledir:
Ofis tipi diş beyazlatma,
Ev tipi diş beyazlatma,
Lazer diş beyazlatma
Uygulanacak yöntemler, diş hekiminin önerisi doğrultusunda gerçekleştirilmelidir.